LMP GÖD

Ez a gödi lmp-sek blogja. A pártból kilépett önkormányzati képviselő, Hlavács Judit itt folytatja: zoldgod.blog.hu

Friss topikok

  • É-K Zs.: A mélyalapozás időpontja: aug. 1. szerda. Várunk minden lelkes önkéntest, aki szeretne tenni Gödért! (2012.07.04. 13:47) Megszépül a gödi vasúti aluljáró
  • Hlavács J: Megvolt a bizottság (ismét nem lett döntés), és a tegnapi testületin (természetesen) megszavazták ... (2011.12.09. 09:55) Forró vizet a plafonra
  • Hlavács J: Friss hírek: a mai (okt. 26.) testületin "tudomásul vettük" a kormányhivatal észrevételeit, de a r... (2011.10.26. 13:45) Megint szemét - szemétügyek IV.
  • Sparhelt: Hogy miben nincs igazuk? Nem tudom. Ugye az igazság meglehetősen árnyalt dolog, ritkán van birtoká... (2011.06.30. 12:47) Gödi LMP hírlevél 2011. június
  • Hlavács J: Nem, én pl. a visegrádi utcában intéztem el az ügyeimet, mert nem ért rá egy hónapot. Nem mondanám... (2011.06.30. 12:10) Mi NE legyen?

Címkék

1. körzet (1) 2011. december 8 (1) 2 es főút (2) 3. körzet (2) adóbevétel-növelés (1) adótartozás (1) alakuló ülés (1) áldemokrácia (1) alkotmány (1) alsógödi strand (2) aluljárófestés (2) angol (1) antikorrupciós törvényjavaslat (1) beépítés (1) beszámoló (1) beszélgetés (1) bme (1) bme stég (1) búcsú (1) budapest (1) dugó (1) duna (4) dunakeszi (1) duna kotrás (1) duna utca (2) egykulcsos adó (1) előterjesztés (1) emelt szintű (1) energiatakarékosság (1) és (1) Fejlesztéséért (1) festés (2) formális szavazás (1) fűtés (1) garázsvásár (1) gazdaság (2) göd (32) gödi hírlevél (2) gödi sportegyesület (1) gödi sziget (4) gödi városi média kft (5) Göd Közbiztonságáért és Fejlesztéséért Közalapítvány (1) gse (1) helyi vállalkozások (1) hivatalok (1) hlavács judit (2) homoxiget (1) hulladékgazdálkodás (5) huzella tivadar általános iskola (4) Huzella Tornacsarnok (1) infrastruktúra (1) interpelláció (1) ipari park (1) iskolaátadás (1) járások kialakítása (1) képviselőtestületi ülés (5) kerékpártúra (1) kerékpárút (1) kéttanyelvű (2) kettős mérce (1) költségvetés (1) kommunális hulladék (1) komposztálás (1) körforgalom (2) korrupció (1) kosb (1) köszönet (1) Közalapítvány (1) Közbiztonságáért (1) közlekedés (2) közmeghallgatás (4) közoktatás (3) közösségépítés (1) közösségi munka (2) közös jogaink (1) közterek (1) közzététel (1) lakossági fórum (1) lets colour (3) lmp (12) lmp programja (1) magánóvoda (1) mellékág (1) mödlingerné kovács éva (1) munkahelyteremtés (1) nemeskéri út (2) német (1) nem erről volt szó! (1) nem kötelező önkormányzati feladatok (2) nyelvtanítás (1) oktatáspolitika (1) önkormányzat (5) önkormányzati választás 2010 (4) óriásplakát (1) óvoda (1) óvodaépítés (1) óvodai férőhelyek (1) pályázat (2) parkolás (1) pártszakadás (2) politika (1) schiffer andrás (1) sport (1) szabadstrand (1) szavazás (11) szégyenfal (1) szelektív gyűjtés (1) szemétdíj (5) szemétszállítás (5) tájékoztatás (3) takarékoskodás (2) településfejlesztés (3) televízió (3) termálfürdő (1) tulipánültetés (1) tüntetés (1) turizmus (1) újság (2) városi holnap (1) városi televizió (4) városmarketing (3) vasúti aluljáró (4) zöldhulladék (3) zöld iparágak (1) Címkefelhő

Alsógödi vízi világ II.

2011.06.06. 11:39 Hlavács J

Legutóbb április végén írtam az alsógödi partól, egy elhalasztott döntés után - ami végül megszületett.
A képviselő-testület jún. 8-i hatállyal (az egyetemi mérőgyakorlatok lezárultával) visszavonta a BME úszóművének működtetéséhez adott tulajdonosi hozzájárulását.
A stég persze még ott van (és a kerítés mögött is sorakoznak a hajók). A hivatal malmai sajnos lassan őrölnek - felszólítás, stb.  - szóval messzinek látszik még a végleges rendezés... de az alsógödi strand valahogy mégis nyugodtabb hely most, mint pl. tavaly volt.
Személy szerint én jobban örültem volna, ha mindez drasztikus lépések nélkül sikerül, de a BME telepvezetője saját bevallása szerint is képtelen volt rendet tartani a stégjükön és környékén - és a beadott üzemelési szabályzat szerintem nem garantálta volna, hogy ez megváltozzon.

A békés nyár érdekében viszont még tenni kell: alacsony a Duna, ami ismét járműveket csábít a mederbe és a szigetre - én már találkoztam is eggyel. Ha megoldást keresünk, biztosan szükség lesz a közterület-felügyelet, a rendőrség és a polgárőrség fellépésére, mint a sikeres Homoxiget-esetnél, de meggondolandó fizikai akadály létesítése a Szeszgyári lejtőnél is.

A legutóbbi PKJEB ülésen elfogadták a szabadstrand üzemelési szabályzatát is - még várunk az engedélyekre, de júliusban talán már meg is nyithat. A WC-t vasárnap (kellemes meglepetés) nyitva és tisztán találtam, van egy közkút (na, ez már/még nem működik) és kell még zuhany is... de a helyzet reményteli.

És ha sikerül megnyitni a szabadstrandot Alsógödön, akkor jöhet Felső... vagy ez már végképp a földtől elrugaszkodott álmodozás?

2 komment

Címkék: bme duna göd gödi sziget alsógödi strand

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpgod.blog.hu/api/trackback/id/tr982961228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gödi HE 2011.06.25. 12:46:31

Kedves Hlavács Judit!
Göd városának egyik fő bevételi forrása lehetne az idegenforgalom. Ehhez azonban rendezett dunaparti képet kellene látnia az érkező vendégeknek. Most, ha végig megyünk kerékpárral, vagy gyalogosan a Duna partján Sződligettől Dunakesziig, azt látjuk, hogy Sződligetnél rendszeresen karbantartják a kerékpárutat és a parti területeket, Dunakeszin úgyszintén. Ha megnézzük a gödi dunaparti kerékpárutat, illetve parti területeket, azt látjuk, hogy a kerékpárút gondozatlan, lassan belepi a fű, a parti területek szemetesek, rendezetlenek, látszik rajtuk az elhanyagoltság.
Kérem, hasson oda, hogy a kerékpárutat tegyék rendbe, és tartsák rendszeresen karban, illetve javaslom, hogy a gödi közmunkások ne csak az új Fácán óvoda körül „szorgoskodjanak”, hanem nyár elejétől végéig minden héten hétfőn és csütörtökön járják végig a gödi Duna-partot és szedjék össze legalább a szemetet.
Üdvözlettel, Dörner Péter

Hlavács J 2011.06.27. 10:30:21

@Gödi HE: Kétségtelen, hogy volna mit javítani a gödi partszakasz kinézetén, bár (egy-egy alkalom kivételével, amikor pl. a hosszú hétvégék után folyik ki a szemét a tárolókból a frekventált helyeken) én nem látom annyira kritikusnak a helyzetet, legalábbis a bicikliút mentén. Van, amiben nincs hatásköre az önkormányzatnak (gát kaszálása), vagy valószínűleg hiányzik rá a pénz (a kerékpárút javítása a gáton). És olyan is akad, amit én reménytelennek látok, mind a pénz, mind a szakértelem hiánya miatt (alsógödi part állapota a strand és a Kossuth utca között). Mindenesetre köszönöm a tippet, rákérdezek, a közmunkásokat miképp lehetne bevetni legalább a szemétszedésre.
Ami Sződligetet illeti - én nem úgy látom, hogy a part rendben lenne tartva - a kikötőnél lévő rész talán a legrondább szakasz egészen Vácig, szemetes, gazos, rendezetlen, árvíz után saras/poros, míg a szél el nem viszi az iszapot - és nemrég egy darab erdőt is kivágtak arra. Igaz, utána tényleg hangulatos a ligetes part. Dunakeszin, bevallom, a révnél tovább nem szoktam menni, mert ott gyakorlatilag hiányzik is a bicikliút. De az tényleg szép lett, mióta rendbe hozták, én szívesen megyek - kérdés, ha dunakeszi lakos lennék, mennyire tetszene, hogy a parti luxusingatlanok előtt épül a luxusút/járda, miközben számos alapvető szolgáltatás hiányzik a városban.
süti beállítások módosítása