LMP GÖD

Ez a gödi lmp-sek blogja. A pártból kilépett önkormányzati képviselő, Hlavács Judit itt folytatja: zoldgod.blog.hu

Friss topikok

  • É-K Zs.: A mélyalapozás időpontja: aug. 1. szerda. Várunk minden lelkes önkéntest, aki szeretne tenni Gödért! (2012.07.04. 13:47) Megszépül a gödi vasúti aluljáró
  • Hlavács J: Megvolt a bizottság (ismét nem lett döntés), és a tegnapi testületin (természetesen) megszavazták ... (2011.12.09. 09:55) Forró vizet a plafonra
  • Hlavács J: Friss hírek: a mai (okt. 26.) testületin "tudomásul vettük" a kormányhivatal észrevételeit, de a r... (2011.10.26. 13:45) Megint szemét - szemétügyek IV.
  • Sparhelt: Hogy miben nincs igazuk? Nem tudom. Ugye az igazság meglehetősen árnyalt dolog, ritkán van birtoká... (2011.06.30. 12:47) Gödi LMP hírlevél 2011. június
  • Hlavács J: Nem, én pl. a visegrádi utcában intéztem el az ügyeimet, mert nem ért rá egy hónapot. Nem mondanám... (2011.06.30. 12:10) Mi NE legyen?

Címkék

1. körzet (1) 2011. december 8 (1) 2 es főút (2) 3. körzet (2) adóbevétel-növelés (1) adótartozás (1) alakuló ülés (1) áldemokrácia (1) alkotmány (1) alsógödi strand (2) aluljárófestés (2) angol (1) antikorrupciós törvényjavaslat (1) beépítés (1) beszámoló (1) beszélgetés (1) bme (1) bme stég (1) búcsú (1) budapest (1) dugó (1) duna (4) dunakeszi (1) duna kotrás (1) duna utca (2) egykulcsos adó (1) előterjesztés (1) emelt szintű (1) energiatakarékosság (1) és (1) Fejlesztéséért (1) festés (2) formális szavazás (1) fűtés (1) garázsvásár (1) gazdaság (2) göd (32) gödi hírlevél (2) gödi sportegyesület (1) gödi sziget (4) gödi városi média kft (5) Göd Közbiztonságáért és Fejlesztéséért Közalapítvány (1) gse (1) helyi vállalkozások (1) hivatalok (1) hlavács judit (2) homoxiget (1) hulladékgazdálkodás (5) huzella tivadar általános iskola (4) Huzella Tornacsarnok (1) infrastruktúra (1) interpelláció (1) ipari park (1) iskolaátadás (1) járások kialakítása (1) képviselőtestületi ülés (5) kerékpártúra (1) kerékpárút (1) kéttanyelvű (2) kettős mérce (1) költségvetés (1) kommunális hulladék (1) komposztálás (1) körforgalom (2) korrupció (1) kosb (1) köszönet (1) Közalapítvány (1) Közbiztonságáért (1) közlekedés (2) közmeghallgatás (4) közoktatás (3) közösségépítés (1) közösségi munka (2) közös jogaink (1) közterek (1) közzététel (1) lakossági fórum (1) lets colour (3) lmp (12) lmp programja (1) magánóvoda (1) mellékág (1) mödlingerné kovács éva (1) munkahelyteremtés (1) nemeskéri út (2) német (1) nem erről volt szó! (1) nem kötelező önkormányzati feladatok (2) nyelvtanítás (1) oktatáspolitika (1) önkormányzat (5) önkormányzati választás 2010 (4) óriásplakát (1) óvoda (1) óvodaépítés (1) óvodai férőhelyek (1) pályázat (2) parkolás (1) pártszakadás (2) politika (1) schiffer andrás (1) sport (1) szabadstrand (1) szavazás (11) szégyenfal (1) szelektív gyűjtés (1) szemétdíj (5) szemétszállítás (5) tájékoztatás (3) takarékoskodás (2) településfejlesztés (3) televízió (3) termálfürdő (1) tulipánültetés (1) tüntetés (1) turizmus (1) újság (2) városi holnap (1) városi televizió (4) városmarketing (3) vasúti aluljáró (4) zöldhulladék (3) zöld iparágak (1) Címkefelhő

Alsógödi vízi világ

2011.04.28. 12:10 Hlavács J

Gondoltam, írok majd tényeket, híreket, de azok csak nem akarnak megszületni - a tegnapi testületi napirendjéről lekerült a BME úszóművének és egyebeinek kérdése. Így aztán úgy döntöttem írok most, aztán majd legfeljebb írok megint - legalább nem kell gondolkodnom, mi legyen a következő téma.

Főépítészünk buzgalmának hála az alsógödi szabadstrand engedélyeztetése halad a maga (lassúcska) módján - a víz bevizsgáltatott, fürdőzésre kiváló; a WC megvan; zuhanyzó terveződik; GSE-vel az úszóművükről megállapodás köttetett; a rév nem zavaró; a maradékkal pereskedünk :).
A homoksziget külterület, így ott bárki strandolhat - viszont motoros járművekkel behajtani nem lehet(ne), ezt szerintem fokozott ellenőrzéssel, bírságolással kell betartatni. Nem lehetetlen rendet tenni, mint ahogy azt korábban is írtam - bár az biztos, hogy a holtág rehabilitációja kapcsán a magasabb vízszint, illetve a fizikai akadályok is sokat javíthatnának a helyzeten.

A BME stégjére, illetve az ott kikötő motoros hajókra sok panasz érkezett az elmúlt strandszezonokban. Nem a mérőgyakorlatokról van szó - amelyen egyébként nyaranta több száz egyetemista vesz részt - hanem a sportmotorosokról. Az önkormányzat kérte az úszómű üzemeltetési szabályzatát, a BME által ott tárolni tervezett hajók (maximum öt darab) listáját, illetve a városrendezési hatástanulmány módosítását , azzal a kitétellel, hogy különben nem adja meg a tulajdonosi hozzájárulást. (A BME stégje és a BME területe között van egy önkormányzati sétány). A dokumentumok némi késéssel érkeztek meg, és egy hajóval többet jelentettek be - mindet a MAFC szabadidősport-szakosztálya tagjainak tulajdonában, amely szervezetről időközben kiderült, hogy nem is létezik. Mivel a kikötő nem közforgalmú, hanem csak a BME saját hajóit szolgálhatná, azt hiszem, ezzel egyértelmű helyzet áll elő: semmi keresnivalójuk nincsen ott. Egyébként nem azért, mert az úszómű zavarná a szabadstrandos terveket - hiszen a révtől északra van, tehát már nem számít. Értelmezésemben egyébként jelenleg senkinek sincs joga ott kikötni - hiszen az önkormányzati nemdöntés tulajdonképpen nemet jelent, nem pedig igent.

Természetesen semmi bajom a motorcsónakosokkal úgy általában - aki kulturáltan viselkedni, azzal járja a vizet, amivel akarja -, a rendbontókkal pedig bánjon el a vízirendőrség. Az is kétségtelen, hogy a motoros hajókat ki kell kötni valahol, de nem gondolom, hogy a szabadságjogok indokolatlan korlátozása volna, ha nem építenénk kikötőt olyan helyre, amely erre nem alkalmas - mert strandként funkcionál, nem közelíthető meg közúton (a levontatás miatt) vagy éppen természetvédelmi terület. Egyébként sincs messze (Sződligeten) egy minden igényt kielégítő ilyen létesítmény.

Hogy mi miatt húzódik az ügy egy egyértelmű "nem" helyett, azt persze nem látom át - de végeredményben nem nekünk sürgős...

Kishajókikötő, mögötte a BME stégje - illusztráció télről

Szólj hozzá!

Címkék: duna szabadstrand gödi sziget alsógödi strand bme stég

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpgod.blog.hu/api/trackback/id/tr852861651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása