LMP GÖD

Ez a gödi lmp-sek blogja. A pártból kilépett önkormányzati képviselő, Hlavács Judit itt folytatja: zoldgod.blog.hu

Friss topikok

  • É-K Zs.: A mélyalapozás időpontja: aug. 1. szerda. Várunk minden lelkes önkéntest, aki szeretne tenni Gödért! (2012.07.04. 13:47) Megszépül a gödi vasúti aluljáró
  • Hlavács J: Megvolt a bizottság (ismét nem lett döntés), és a tegnapi testületin (természetesen) megszavazták ... (2011.12.09. 09:55) Forró vizet a plafonra
  • Hlavács J: Friss hírek: a mai (okt. 26.) testületin "tudomásul vettük" a kormányhivatal észrevételeit, de a r... (2011.10.26. 13:45) Megint szemét - szemétügyek IV.
  • Sparhelt: Hogy miben nincs igazuk? Nem tudom. Ugye az igazság meglehetősen árnyalt dolog, ritkán van birtoká... (2011.06.30. 12:47) Gödi LMP hírlevél 2011. június
  • Hlavács J: Nem, én pl. a visegrádi utcában intéztem el az ügyeimet, mert nem ért rá egy hónapot. Nem mondanám... (2011.06.30. 12:10) Mi NE legyen?

Címkék

1. körzet (1) 2011. december 8 (1) 2 es főút (2) 3. körzet (2) adóbevétel-növelés (1) adótartozás (1) alakuló ülés (1) áldemokrácia (1) alkotmány (1) alsógödi strand (2) aluljárófestés (2) angol (1) antikorrupciós törvényjavaslat (1) beépítés (1) beszámoló (1) beszélgetés (1) bme (1) bme stég (1) búcsú (1) budapest (1) dugó (1) duna (4) dunakeszi (1) duna kotrás (1) duna utca (2) egykulcsos adó (1) előterjesztés (1) emelt szintű (1) energiatakarékosság (1) és (1) Fejlesztéséért (1) festés (2) formális szavazás (1) fűtés (1) garázsvásár (1) gazdaság (2) göd (32) gödi hírlevél (2) gödi sportegyesület (1) gödi sziget (4) gödi városi média kft (5) Göd Közbiztonságáért és Fejlesztéséért Közalapítvány (1) gse (1) helyi vállalkozások (1) hivatalok (1) hlavács judit (2) homoxiget (1) hulladékgazdálkodás (5) huzella tivadar általános iskola (4) Huzella Tornacsarnok (1) infrastruktúra (1) interpelláció (1) ipari park (1) iskolaátadás (1) járások kialakítása (1) képviselőtestületi ülés (5) kerékpártúra (1) kerékpárút (1) kéttanyelvű (2) kettős mérce (1) költségvetés (1) kommunális hulladék (1) komposztálás (1) körforgalom (2) korrupció (1) kosb (1) köszönet (1) Közalapítvány (1) Közbiztonságáért (1) közlekedés (2) közmeghallgatás (4) közoktatás (3) közösségépítés (1) közösségi munka (2) közös jogaink (1) közterek (1) közzététel (1) lakossági fórum (1) lets colour (3) lmp (12) lmp programja (1) magánóvoda (1) mellékág (1) mödlingerné kovács éva (1) munkahelyteremtés (1) nemeskéri út (2) német (1) nem erről volt szó! (1) nem kötelező önkormányzati feladatok (2) nyelvtanítás (1) oktatáspolitika (1) önkormányzat (5) önkormányzati választás 2010 (4) óriásplakát (1) óvoda (1) óvodaépítés (1) óvodai férőhelyek (1) pályázat (2) parkolás (1) pártszakadás (2) politika (1) schiffer andrás (1) sport (1) szabadstrand (1) szavazás (11) szégyenfal (1) szelektív gyűjtés (1) szemétdíj (5) szemétszállítás (5) tájékoztatás (3) takarékoskodás (2) településfejlesztés (3) televízió (3) termálfürdő (1) tulipánültetés (1) tüntetés (1) turizmus (1) újság (2) városi holnap (1) városi televizió (4) városmarketing (3) vasúti aluljáró (4) zöldhulladék (3) zöld iparágak (1) Címkefelhő

Beszámolt a GSE

2012.04.16. 11:27 Hlavács J

A Közművelődési, Oktatási és Sport Bizottság (továbbiakban KOSB) április 12-i ülésén megtörtént a csoda: a Göd SE írásos beszámolót készített, illetve számos szakosztályvezető és az elnök dr. Horváth László révén a bizottságnak lehetőséget adott a szóbeli kérdésfeltevésre is.
(Noha sokan állítják, hogy volt már ilyen, nekem nem sikerült fellelnem semmilyen dokumentumát a régebbi beszámolóknak, eddigi képviselői létem alatt pedig bizonyosan elmaradt a 2010-es számvetés.)


Megkaptuk a közhasznúsági jelentést, a tisztújító közgyűlés jegyzőkönyvét, valamint a szakosztályok többségének írásos beszámolóját a 2011-es évről. Utóbbiak vegyes színvonalúak, tartalmúak és terjedelműek. Van köztük olyan részletes, amelyből az edzőtáborok időjárási viszonyairól is tájékozódhattunk, napra lebontva (kajak-kenu), van, aki valamiféle bevétel-kiadás táblázatot is közöl (tollas), egynél még idei költségvetési terv is készült (sakkozók), de van szakosztály, amely egyáltalán nem fáradt a beszámolókészítéssel (pl. a lovasok). A többség eldicsekszik a versenyeredményekkel (joggal), de ez sem általános. Mint ahogy az üdítő kivételek ellenére (a kajakosok még lakhely szerinti bontást is közölnek) az sem feltétlenül derül ki, hogy hányan sportolnak egy adott szakosztályban.


A várostól kapott 18 millió forint (16 a 2011-es költségvetésből, 1 az előző évből, 1 bizottsági és körzeti keretekből) mellett 8 M tagdíj, 730 ezer pályázati pénz, 410 ezer egyéb támogatás, 6 M egyéb bevétel (alapítványi, szövetségi támogatás, nevezési díjak stb.), valamit több mint 26 M forint begyűjtött tao (a cégek által látványcsapatsportok számára átirányítható társasági adó) képezte az egyesület bevételét.
A 31,7 M forint kiadás nagyja terembérlet (5,3 M) és bérköltség (4,8 M), de komoly összegre rúgnak a "sportszolgáltatás, edzői díj" (3,4 M), az "anyagköltség" (2,5 M), a "versenyeztetéshez kapcsolódó költségek (edzőtábor és szervezés)" (2,5 M), a rezsi (2,3 M) a szövetségi díjak (1,9 M) a karbantartás (1,8 M), valamint millió körüli tételek a játékvezetői díjak és a felszerelésköltségek is.
Noha a kiadások túlnyomó része nyilván indokolt, a sportolást szolgálja, a városhoz pénzügyi elszámolásként érkezett (és befogadott) számlákat böngészve Rábai Zita talált érdekes csemegéket: többek között 40 üveg pezsgőt és némi Jim Beam-et, valamint tetemes mennyiségű árpát is az önkormányzati támogatás terhére számoltak el (az egyesület tulajdonában nincsenek lovak). Felfedezésével - a bizottság mellett - az összes jelenlévő sportvezetőt meglepte.

Szóval, miközben némi elégedettségre is van okunk, hiszen legalább elkezdődött a közpénzek felhasználásának ellenőrzése, mind szakmai, mind pénzügyi szempontból, azért van még mit tenni. A KOSB-nak feltétlenül valamiféle sorvezetőt kell adnia, ami alapján az egyesület és az egyes szakosztályok elkészíthetik tartalmi beszámolóikat, a pénzügyi bizottságnak és/vagy a hivatal pénzügyi osztályának pedig nagyobb figyelmet kell fordítania a beérkezett számlák ellenőrzésére - amellett, hogy meghatározzák az elfogadható és a nem elfogadható kiadások körét. (Ha már nem egyértelmű, hogy míg a díjként kiosztott csokoládé vagy a sportrendezvényre főzött bográcsebéd vállalható, a pezsgős-viszkis mulatozás feltehetőleg kiveri a biztosítékot - legalábbis a közpénzek előteremtőinél, az adófizetőknél.)

Azt gondolom, a városnak szüksége van sportegyesületre, az oda járó gyerekek és felnőttek nagyrészt elégedettek, számos versenyeredmény igazolja a GSE-ben folyó munkát, és indokolt, hogy mindezt az önkormányzat jelentős összeggel támogassa. Beindult egy jó folyamat - az egyesület elszámol a pénzzel, és bemutatja, mire fordította. Már "csak" javítani kell.

Szólj hozzá!

Címkék: sport beszámoló önkormányzat gse kosb gödi sportegyesület

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpgod.blog.hu/api/trackback/id/tr614453156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása