LMP GÖD

Ez a gödi lmp-sek blogja. A pártból kilépett önkormányzati képviselő, Hlavács Judit itt folytatja: zoldgod.blog.hu

Friss topikok

  • É-K Zs.: A mélyalapozás időpontja: aug. 1. szerda. Várunk minden lelkes önkéntest, aki szeretne tenni Gödért! (2012.07.04. 13:47) Megszépül a gödi vasúti aluljáró
  • Hlavács J: Megvolt a bizottság (ismét nem lett döntés), és a tegnapi testületin (természetesen) megszavazták ... (2011.12.09. 09:55) Forró vizet a plafonra
  • Hlavács J: Friss hírek: a mai (okt. 26.) testületin "tudomásul vettük" a kormányhivatal észrevételeit, de a r... (2011.10.26. 13:45) Megint szemét - szemétügyek IV.
  • Sparhelt: Hogy miben nincs igazuk? Nem tudom. Ugye az igazság meglehetősen árnyalt dolog, ritkán van birtoká... (2011.06.30. 12:47) Gödi LMP hírlevél 2011. június
  • Hlavács J: Nem, én pl. a visegrádi utcában intéztem el az ügyeimet, mert nem ért rá egy hónapot. Nem mondanám... (2011.06.30. 12:10) Mi NE legyen?

Címkék

1. körzet (1) 2011. december 8 (1) 2 es főút (2) 3. körzet (2) adóbevétel-növelés (1) adótartozás (1) alakuló ülés (1) áldemokrácia (1) alkotmány (1) alsógödi strand (2) aluljárófestés (2) angol (1) antikorrupciós törvényjavaslat (1) beépítés (1) beszámoló (1) beszélgetés (1) bme (1) bme stég (1) búcsú (1) budapest (1) dugó (1) duna (4) dunakeszi (1) duna kotrás (1) duna utca (2) egykulcsos adó (1) előterjesztés (1) emelt szintű (1) energiatakarékosság (1) és (1) Fejlesztéséért (1) festés (2) formális szavazás (1) fűtés (1) garázsvásár (1) gazdaság (2) göd (32) gödi hírlevél (2) gödi sportegyesület (1) gödi sziget (4) gödi városi média kft (5) Göd Közbiztonságáért és Fejlesztéséért Közalapítvány (1) gse (1) helyi vállalkozások (1) hivatalok (1) hlavács judit (2) homoxiget (1) hulladékgazdálkodás (5) huzella tivadar általános iskola (4) Huzella Tornacsarnok (1) infrastruktúra (1) interpelláció (1) ipari park (1) iskolaátadás (1) járások kialakítása (1) képviselőtestületi ülés (5) kerékpártúra (1) kerékpárút (1) kéttanyelvű (2) kettős mérce (1) költségvetés (1) kommunális hulladék (1) komposztálás (1) körforgalom (2) korrupció (1) kosb (1) köszönet (1) Közalapítvány (1) Közbiztonságáért (1) közlekedés (2) közmeghallgatás (4) közoktatás (3) közösségépítés (1) közösségi munka (2) közös jogaink (1) közterek (1) közzététel (1) lakossági fórum (1) lets colour (3) lmp (12) lmp programja (1) magánóvoda (1) mellékág (1) mödlingerné kovács éva (1) munkahelyteremtés (1) nemeskéri út (2) német (1) nem erről volt szó! (1) nem kötelező önkormányzati feladatok (2) nyelvtanítás (1) oktatáspolitika (1) önkormányzat (5) önkormányzati választás 2010 (4) óriásplakát (1) óvoda (1) óvodaépítés (1) óvodai férőhelyek (1) pályázat (2) parkolás (1) pártszakadás (2) politika (1) schiffer andrás (1) sport (1) szabadstrand (1) szavazás (11) szégyenfal (1) szelektív gyűjtés (1) szemétdíj (5) szemétszállítás (5) tájékoztatás (3) takarékoskodás (2) településfejlesztés (3) televízió (3) termálfürdő (1) tulipánültetés (1) tüntetés (1) turizmus (1) újság (2) városi holnap (1) városi televizió (4) városmarketing (3) vasúti aluljáró (4) zöldhulladék (3) zöld iparágak (1) Címkefelhő

Gyorsjelentés a december 8-i testületi ülésről

2011.12.09. 09:57 lmpslany

A tegnapi testületi ülésen több, komoly érdeklődésre számot tartó témát vettünk napirendre - bár némelyet zárt ülésen. Érdekes momentuma volt a napnak, hogy 85 oldalnyi anyagot kaptunk kézhez helyben - Sipos Richárd ezt szóvá is tette, így nekem már nem kellett. Ja, és egy anyagot - a tesz szöveges beszámolóját - konkrétan a napirend közben osztottak ki. Utóbbi esetben biztosan tudom, egyébként meg valószínűsítem, hogy az ok egyszerűen az előterjesztések késői beérkezése/elkészülése, de azért helyeselni nem tudnék...

Elfogadtuk a költségvetési koncepciót - én arra tettem javaslatot, hogy a költségcsökkentés lehetséges módjait, a legkisebb fájdalommal elhagyható nem kötelezően ellátandó feladatokat tekintsük át a közeli jövőben. (A racionalizálás szükségessége megjelenik az előterjesztésben) Jobbikos képviselőtársam a koncepcióban szintén szereplő költségmegtakarítást hozó beruházásokat emelte ki, mint konkretizálandó feladatot.

Elfogadtuk a gazdálkodásról szóló háromnegyedéves beszámolót - ehhez érkezett a már említett szöveges beszámoló, amit még a szerdai pénzügyi bizottsági ülésen kértünk kiegészítésképpen.

Elfogadtuk a lakossági finanszírozásban megvalósuló útépítésekhez, -felújításokhoz kapcsolódó rendeletmódosításokat. Ezek egyrészt részletesen szabályozzák magát az építkezést (amelyhez az önkormányzat a tervezési költségekkel és a műszaki felügyelettel járul hozzá, meghatározott módon) másrészt építésiadó-kedvezményt biztosítanak az útépítést finanszírozó polgároknak, a költségek 50%-ának mértékéig, 5 éven keresztül, maximum az adó felének elengedésével.

A Kincsem óvodának pótelőirányzatot szavaztunk meg a költségvetésben mosógépbeszerzésre, riasztórendszerre és egy ebédbefizetésre szolgáló helyiség átalakítására.

Felhatalmaztuk a polgármestert tárgyalások folytatására a MÁV Zrt-vel a tulajdonukban álló ingatlanok (vasútállomások, aluljárók) város általi üzemeltetéséről, rendbentartásáról. A fejleményekről folyamatos tájékoztatást kapunk majd.

A Kormányhivatal észrevétele nyomán töröltük a környezetvédelmi rendelet egyes paragrafusait, amelyek a parlagfű-mentesítéssel kapcsolatos bírságokat szabályozták, mivel a hatályos törvények alapján már nem tartoznak a jegyző illetékessége alá.

A testület megszavazta a strand termálvízzel előállított használatmelegvíz-ellátására és fűtésére vonatkozó javaslatot. (Álláspontunk egy előző posztban.)

Zárt ülésen a Németh László Iskola igazgatói posztjára Bajkó Ildikót választottuk. Nehéz dolgunk volt, mert a másik gödi jelentkező, Greffné Kállai Tünde mellett majdnem ugyanannyi érv szólt, szakmai programjuk, személyük egyaránt alkalmas volt a poszt betöltésére. Persze még mindig könnyebb két nagyon jóból választani, mint két rosszból :).

Szintén a zárt ülésen elutasítottunk egy fellebbezést, érvénytelennek nyilvánítottuk a bankszámlavezetésre vonatkozó közbeszerzési eljárást és újat írtunk ki, valamint felmondtunk egy (kistérségi) szerződést az orvosi ügyeleti ellátásról, és új közbeszerzési pályázatot írunk ki, amivel évi 15 millió forintot szeretnénk megspórolni.

A város ismét pályázaton indul - a Fácán épületet újabb 100 férőhellyel szeretnénk bővíteni. Az engedélyezési tervek elkészítésével megbíztuk a legjobb ajánlatot adó (és a már átadott óvodát tervező) ReProjekt Építész Irodát.

Döntöttünk a Szakáts-kertben álló életveszélyes istálló bontásáról, a falak 1 m magasságig való meghagyásával.

A Kisfaludy utcai Egészségház tetőterében magánorvosi rendelők és irodák kialakítását határoztuk el, a Szirt-Investtel kötött megállapodás alapján. (Miszerint a tetőtér tulajdonjogát megkapjuk, valamint 6 millió forint értékben ott a Szirt-Invest általunk meghatározott építési munkákat végez az Oázisbeli Egészségház kivitelezésének meghiúsulása miatt.)

Szólj hozzá!

Címkék: göd képviselőtestületi ülés 2011. december 8

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpgod.blog.hu/api/trackback/id/tr663450044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása