LMP GÖD

Ez a gödi lmp-sek blogja. A pártból kilépett önkormányzati képviselő, Hlavács Judit itt folytatja: zoldgod.blog.hu

Friss topikok

  • É-K Zs.: A mélyalapozás időpontja: aug. 1. szerda. Várunk minden lelkes önkéntest, aki szeretne tenni Gödért! (2012.07.04. 13:47) Megszépül a gödi vasúti aluljáró
  • Hlavács J: Megvolt a bizottság (ismét nem lett döntés), és a tegnapi testületin (természetesen) megszavazták ... (2011.12.09. 09:55) Forró vizet a plafonra
  • Hlavács J: Friss hírek: a mai (okt. 26.) testületin "tudomásul vettük" a kormányhivatal észrevételeit, de a r... (2011.10.26. 13:45) Megint szemét - szemétügyek IV.
  • Sparhelt: Hogy miben nincs igazuk? Nem tudom. Ugye az igazság meglehetősen árnyalt dolog, ritkán van birtoká... (2011.06.30. 12:47) Gödi LMP hírlevél 2011. június
  • Hlavács J: Nem, én pl. a visegrádi utcában intéztem el az ügyeimet, mert nem ért rá egy hónapot. Nem mondanám... (2011.06.30. 12:10) Mi NE legyen?

Címkék

1. körzet (1) 2011. december 8 (1) 2 es főút (2) 3. körzet (2) adóbevétel-növelés (1) adótartozás (1) alakuló ülés (1) áldemokrácia (1) alkotmány (1) alsógödi strand (2) aluljárófestés (2) angol (1) antikorrupciós törvényjavaslat (1) beépítés (1) beszámoló (1) beszélgetés (1) bme (1) bme stég (1) búcsú (1) budapest (1) dugó (1) duna (4) dunakeszi (1) duna kotrás (1) duna utca (2) egykulcsos adó (1) előterjesztés (1) emelt szintű (1) energiatakarékosság (1) és (1) Fejlesztéséért (1) festés (2) formális szavazás (1) fűtés (1) garázsvásár (1) gazdaság (2) göd (32) gödi hírlevél (2) gödi sportegyesület (1) gödi sziget (4) gödi városi média kft (5) Göd Közbiztonságáért és Fejlesztéséért Közalapítvány (1) gse (1) helyi vállalkozások (1) hivatalok (1) hlavács judit (2) homoxiget (1) hulladékgazdálkodás (5) huzella tivadar általános iskola (4) Huzella Tornacsarnok (1) infrastruktúra (1) interpelláció (1) ipari park (1) iskolaátadás (1) járások kialakítása (1) képviselőtestületi ülés (5) kerékpártúra (1) kerékpárút (1) kéttanyelvű (2) kettős mérce (1) költségvetés (1) kommunális hulladék (1) komposztálás (1) körforgalom (2) korrupció (1) kosb (1) köszönet (1) Közalapítvány (1) Közbiztonságáért (1) közlekedés (2) közmeghallgatás (4) közoktatás (3) közösségépítés (1) közösségi munka (2) közös jogaink (1) közterek (1) közzététel (1) lakossági fórum (1) lets colour (3) lmp (12) lmp programja (1) magánóvoda (1) mellékág (1) mödlingerné kovács éva (1) munkahelyteremtés (1) nemeskéri út (2) német (1) nem erről volt szó! (1) nem kötelező önkormányzati feladatok (2) nyelvtanítás (1) oktatáspolitika (1) önkormányzat (5) önkormányzati választás 2010 (4) óriásplakát (1) óvoda (1) óvodaépítés (1) óvodai férőhelyek (1) pályázat (2) parkolás (1) pártszakadás (2) politika (1) schiffer andrás (1) sport (1) szabadstrand (1) szavazás (11) szégyenfal (1) szelektív gyűjtés (1) szemétdíj (5) szemétszállítás (5) tájékoztatás (3) takarékoskodás (2) településfejlesztés (3) televízió (3) termálfürdő (1) tulipánültetés (1) tüntetés (1) turizmus (1) újság (2) városi holnap (1) városi televizió (4) városmarketing (3) vasúti aluljáró (4) zöldhulladék (3) zöld iparágak (1) Címkefelhő

Nem erről volt szó!

2011.02.11. 09:55 Hlavács J

Tegnap megtartottam életem első sajtótájékoztatóját, egy óriásplakát-kampány apropóján.

Gödön a Pesti út 34-nél (a White Room-mal, illetve a tévéstúdióval szemben - ez sajtószempontból elég előnyös) került fel az állványra ez a plakát.
Az apropó? Most kaptuk kézhez a januári fizetésünket, sokan most szembesültek az egykulcsos adó "áldásos" hatásával.

Miközben Orbán Viktor még egy éve is a többkulcsos adó mellett érvelt, az "egyszeri, nagyarányú" adócsökkentést sikerült úgy végrehajtani, hogy miközben a költségvetés bevételi oldalán tetemes hiány keletkezett, az alacsonyabb keresetű - de dolgozó! - polgárok pénztárcáját megcsapolva támogatják a magas jövedelmű csoportokat.
Mindenki rosszul jár, akinek a jövedelme nem éri el a 300 000 Ft-ot - vagyis az átlagbér kétszeresét. A közalkalmazottak kaphatnak bérkompenzációt (kivéve, ha családi adókedvezmény is jár nekik), de a cafetéria megvonásával szintén akár évi 100 000 Ft értékű ebédjegytől, üdülési csekktől, egyéb juttatástól esnek el.
A havi párezer forint a  minimálbér szintjén keresőknek rengeteget számít! A családi adókedvezményt az alacsony keresetűek nem is tudják igénybevenni.
Ezzel szemben egy havi kétmilliós (még nem a "jó erkölcsbe ütköző") jövedelemmel rendelkező állami vezető akkor is 400 000 forinttal többet visz haza, ha gyermektelen. Az országgyűlési képviselők szintén százezres nagyságrendű nettó béremelkedéssel számolhatnak.

De tekintsünk el az égbekiáltó igazságtalanságtól, hogy a szegényektől veszünk el azért, hogy a gazdagoknak többet adhassunk! Vajon, beindítja, élénkíti-e ez a magyar gazdaságot? Mire fogják ezt a pluszt költeni? Kenyérre, almára aligha, hiszen ebből nem lehet egy bizonyos mennyiségnél többet fogyasztani. Plazmatévére, új autóra, külföldi nyaralásra annál inkább - ez viszont nem a magyar gazdaságot fogja fellendíteni.
Az LMP véleménye az, hogy az egykulcsos adó nem segíti a munkahelyteremtést, a szegénység elleni küzdelmet, a lemaradó térségek gazdaságának talpraállítását - ehhez az alacsony jövedelműek adóit és járulékait kellett volna csökkenteni. A támogatásokat olyan iparágakra (építőipar, mezőgazdaság, hulladékgazdálkodás) kellett volna  koncentrálni, ahol sok, alacsonyan képzett munkaerőre van szükség. Az új közmunkaprogram ezzel szemben a Nemzeti Elszegényedés Rendszerét építi tovább.

Az LMP plakátjait Budapesten és 7 vidéki városban helyezték ki, köztük Dunakeszin és Gödön. A szereplők valódi emberek (arcukat is vállaló szimpatizánsaink, tagjaink), akik a saját zsebükből hiányzó összeget mutatják fel. Részben vagy egészben minden plakáthelyet egy-egy LMP-tag vagy szimpatizáns finanszírozott. Ezt a kettőt egy olyan támogatónk, aki az egykulcsos adó kedvezményezettje. Egyhavi pluszpénzéből könnyedén kifizette ezt az összeget. Közben pedig pedagógusok, egészségügyi dolgozók küszködnek méltatlan körülmények között, szinte éhbérért.

Noha a Fidesz a választási kampány során jótékony homályban hagyta terveit, azért azt kijelenthetjük: Nem erről volt szó!

Szólj hozzá!

Címkék: göd óriásplakát egykulcsos adó lmp nem erről volt szó!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpgod.blog.hu/api/trackback/id/tr922653301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása