LMP GÖD

Ez a gödi lmp-sek blogja. A pártból kilépett önkormányzati képviselő, Hlavács Judit itt folytatja: zoldgod.blog.hu

Friss topikok

  • É-K Zs.: A mélyalapozás időpontja: aug. 1. szerda. Várunk minden lelkes önkéntest, aki szeretne tenni Gödért! (2012.07.04. 13:47) Megszépül a gödi vasúti aluljáró
  • Hlavács J: Megvolt a bizottság (ismét nem lett döntés), és a tegnapi testületin (természetesen) megszavazták ... (2011.12.09. 09:55) Forró vizet a plafonra
  • Hlavács J: Friss hírek: a mai (okt. 26.) testületin "tudomásul vettük" a kormányhivatal észrevételeit, de a r... (2011.10.26. 13:45) Megint szemét - szemétügyek IV.
  • Sparhelt: Hogy miben nincs igazuk? Nem tudom. Ugye az igazság meglehetősen árnyalt dolog, ritkán van birtoká... (2011.06.30. 12:47) Gödi LMP hírlevél 2011. június
  • Hlavács J: Nem, én pl. a visegrádi utcában intéztem el az ügyeimet, mert nem ért rá egy hónapot. Nem mondanám... (2011.06.30. 12:10) Mi NE legyen?

Címkék

1. körzet (1) 2011. december 8 (1) 2 es főút (2) 3. körzet (2) adóbevétel-növelés (1) adótartozás (1) alakuló ülés (1) áldemokrácia (1) alkotmány (1) alsógödi strand (2) aluljárófestés (2) angol (1) antikorrupciós törvényjavaslat (1) beépítés (1) beszámoló (1) beszélgetés (1) bme (1) bme stég (1) búcsú (1) budapest (1) dugó (1) duna (4) dunakeszi (1) duna kotrás (1) duna utca (2) egykulcsos adó (1) előterjesztés (1) emelt szintű (1) energiatakarékosság (1) és (1) Fejlesztéséért (1) festés (2) formális szavazás (1) fűtés (1) garázsvásár (1) gazdaság (2) göd (32) gödi hírlevél (2) gödi sportegyesület (1) gödi sziget (4) gödi városi média kft (5) Göd Közbiztonságáért és Fejlesztéséért Közalapítvány (1) gse (1) helyi vállalkozások (1) hivatalok (1) hlavács judit (2) homoxiget (1) hulladékgazdálkodás (5) huzella tivadar általános iskola (4) Huzella Tornacsarnok (1) infrastruktúra (1) interpelláció (1) ipari park (1) iskolaátadás (1) járások kialakítása (1) képviselőtestületi ülés (5) kerékpártúra (1) kerékpárút (1) kéttanyelvű (2) kettős mérce (1) költségvetés (1) kommunális hulladék (1) komposztálás (1) körforgalom (2) korrupció (1) kosb (1) köszönet (1) Közalapítvány (1) Közbiztonságáért (1) közlekedés (2) közmeghallgatás (4) közoktatás (3) közösségépítés (1) közösségi munka (2) közös jogaink (1) közterek (1) közzététel (1) lakossági fórum (1) lets colour (3) lmp (12) lmp programja (1) magánóvoda (1) mellékág (1) mödlingerné kovács éva (1) munkahelyteremtés (1) nemeskéri út (2) német (1) nem erről volt szó! (1) nem kötelező önkormányzati feladatok (2) nyelvtanítás (1) oktatáspolitika (1) önkormányzat (5) önkormányzati választás 2010 (4) óriásplakát (1) óvoda (1) óvodaépítés (1) óvodai férőhelyek (1) pályázat (2) parkolás (1) pártszakadás (2) politika (1) schiffer andrás (1) sport (1) szabadstrand (1) szavazás (11) szégyenfal (1) szelektív gyűjtés (1) szemétdíj (5) szemétszállítás (5) tájékoztatás (3) takarékoskodás (2) településfejlesztés (3) televízió (3) termálfürdő (1) tulipánültetés (1) tüntetés (1) turizmus (1) újság (2) városi holnap (1) városi televizió (4) városmarketing (3) vasúti aluljáró (4) zöldhulladék (3) zöld iparágak (1) Címkefelhő

Gödi Városi Média Kft.

2011.01.04. 20:54 Hlavács J

Nem tudom, a gödieknek mi az általános véleménye a városi médiáról, tájékoztatásról,  nekem nem túl hízelgő. (Mondjuk az Inside tv-t sosem néztem, nincs tévém, szóval álláspontom e körben nem releváns.) Most úgy tűnik, mintha a testületi többség is jobbra vágyna a jelen állapotoknál, így a legutóbbi (rendkívüli) ülésen létrehoztuk a Gödi Városi Média Kft-t.
A sürgősség meg a rendkívüliség oka, hogy az Inside meghosszabbított szerződése is lejár február 29-én, és ha azt szeretnénk, hogy utána is legyen adás, valamit ki kellett találni. Az üdvözlendő terv az, hogy a kábeltévés csatornákat maga a város szerzi meg (a Kft-n keresztül, merthogy egyébként nem lehet), aztán majd valahogyan lesz rajta adás is, Inside-dal vagy anélkül, mindenesetre a Kft. által gyártatottan vagy megrendelve vagy valahogy. Az előző mondatból kitetszik mi a baj az egyébként nem rossz ötlettel: sürgősen csinálunk valamit, mert körmünkre ég az ügy, de tulajdonképpen még mi sem tudjuk (esetleg csak az ellenzéknek nem kötjük az orrára?) hogy pontosan mit.
Kicsit távolabbra nézve, bár ismét homályosan, szép tervek látszanak kibontakozni: a Kft-hez kerül majd a Körkép is (szintén lejár a szerződése valamikor idén), gondozhatja a honlapot, egységes, összehangolt tartalmakat jeleníthet meg a különböző csatornákon, megjelentetheti az egyéb kiadványokat (szórólapok, közlöny, Almanach...), lehet végre csomagban árulni a reklámfelületeket, sőt, bevételhez jutni ebből - összeségében pedig egy jobb, hitelesebb, érdekesebb, színvonalasabb tájékoztatásra nyílik lehetőség, kevesebb pénzből. Neadjisten lesz még városmarketing is.
A Kft-nek egyelőre egy embert kell fizetnie: az ügyvezető Rataj Andrást. Aki egy szakképzett, több nyelven beszélő, jó kiállású úriember, 13 éve gödi lakos, van egy közhasznú egyesülete (Sirály), és eddig sokat segített Markó József polgármester úrnak számos ügyben (ingyen). Bemutatkozása a KOSB előtt kifejezetten szimpatikus volt számomra (amit meg arról mondott, hogy találjuk ki, milyen Gödöt szeretnénk, az olyan volt, mint Elekes Balázs programja itt a blogon a bemutatkozásában).
Szóval nem tudom: nagyon ígéretes dolog, amiből lehet még semmi is. (És pont aznap, amikor az egész európai sajtó a magyar médiatörvényen rugózik.) Úgyhogy aztán szavaztam is meg nem is (egy igen a Kft-re, egy tartózkodás az ügyvezetőre - nem miatta, csak nem éreztem magam eléggé informáltnak.) Egyből kivívtam a polgármester és Rábai Zita rosszallását is - és egy platformra kerültem a Jobbikos Sipos Richárddal. Szép!
Közben meg bizakodom: ebből még nagyon jó dolgok is kisülhetnek. Egyik álmom például az olyan gödi újság, ami nem végzi azonnal a (szelektív) szemetesben, hanem rólunk, nekünk szól. A másik, hogy tudjuk, milyen várost szeretnénk 10 év múlva, és eszerint hozunk döntéseket, nem pedig csak úgy. És ezt a várost megmutatjuk az idejövőknek, a célt kereső turistáknak, az esetleg idetelepülő vállalkozásoknak is. Meg magunknak, egymásnak. Jó lenne, ha sikerülne.

Önök szerint?

3 komment

Címkék: újság szavazás televízió tájékoztatás városmarketing gödi városi média kft

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpgod.blog.hu/api/trackback/id/tr532561027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rábai Zita · http://rabaizita.hu 2011.01.18. 15:11:31

Helló Judit, ismerőseim szóltak, hogy furcsa módon szerepelek a posztjaidban, és valóban.
"Egyből kivívtam a polgármester és Rábai Zita rosszallását is" - írod a Média Kft.-vel kapcsolatos szavazásodról. Hogy Markó mit rosszall és mit nem, ahhoz nem tudok hozzászólni, de nem is érdekel. A Média Kft. értelmezése részedről azonban tényleg elég sajátságos. Csak a felszínét kapargatod a dolgoknak, és úgy látom, nem igazán érted, hogy miről szól a történet. (Sajnos ezt látom a többi bejegyzésedben is). Hogy az ügyvezető, Rataj András - mint írod - "jó kiállású úriember", és korábban "sokszor adott ingyen tanácsot a polgármesternek", ez mind szép.
De ha valaki képes a sorok között olvasni - és egy képviselőnek nem árt -, akkor azt is meg kell értenie, hogy valójában miért előnyös Markóéknak a Média Kft. létrehozása. Nem a Rataj András két szép szemééért (van neki, tagadhatatlan :) ), vagy hogy ezzel kompenzálják az ő eddigi ingyenes munkáját. Nem is azért, hogy mint írod: "egységes, összehangolt tartalmakat jeleníthet meg a különböző csatornákon ... összességében pedig egy jobb, hitelesebb, érdekesebb, színvonalasabb tájékoztatásra nyílik lehetőség, kevesebb pénzből.", blal-bla-bla.
Jézusom, Judit, te ezt tényleg mind elhiszed?
Ennél sokkal egyszerűbb a történet.
A Kft. létrehozásával megszűnik a közbeszereztetési kötelezettség. Markóék - Rataj András közbeiktatásával - azt bíznak meg a tv és a Gödi Körkép üzemeltetésével, akit akarnak, ha azonban bírálat, kritika éri bármelyiket, nyugodtan mutogathatnak az ügyvezetőre, hiszen ő bízta meg őket, és nem a polgármester. Folytassam, vagy megy egyedül is a gondolatmenet továbbgöngyölítése...?
Ha valamit "rosszallani" tudok, az az, hogy a gödi képviselő-testületben nyoma sincs az LMP országos szellemiségének, mert a személyedben a helyi többség gyakorlatilag plusz egy kritikátlan, naív szavazatot kapott. Nem hibáztatlak érte, valószínűleg a tapasztalat és a háttérinformációk hiánya (vagy egyoldalúsága) teszi ezt. Ha azonban az LMP helyi képviselői országosan ilyen magukra hagyottak (nulla szakértői, tanácsadói háttérrel),. mint szemlátomást te vagy itt Gödön, és a többség által ennyire "bekanalazhatóak", akkor az elég borús jövőt jósol a következő választásokra.
Bocs a szókimondásomért, ilyen vagyok.

Rábai Zita · http://rabaizita.hu 2011.01.18. 15:16:12

Elfelejtettem: Markóék média kft.-vel kapcsolatos előterjesztésére az előbbiekben felvezetettek miatt Nem-et, Rataj András ügyvezetővé történő kinevezésére pedig "Tartózkodom" gombot nyomtam. Utóbbire azért így, mert RA-t magam is egy képzett, intelligens szakembernek tartom, akit támogatni tudok, ám nem a Markó-féle kft. élén, ahol ""szép" lehet majd, de okos sajnos nem.
rabaizita.hu

Hlavács J 2011.01.19. 18:02:27

Szia Zita, örülök, hogy idetaláltál :) Szerintem ez nem furcsa mód - egyszerűen leírtam, hogy nem tetszett neked a szavazatom, amit most meg is erősítesz - talán az egyetlen furcsaság ebben, hogy nem csak nem írok, de nem is sugallok semmi mást...
Lehet, hogy naiv vagyok, lehet, hogy a felszínt kapargatom - bár szerintem maga a médium (a blog) sem a mély elemzésről szól. A Média Kft. ügyében egyszerűen megadom az esélyt, hogy jó süljön ki belőle. De azért remélem látod, hogy vannak kétségeim.
Sajnos nem áll mögöttem szakértők hada - de azért igyekszem felkészülni mindenből, és nem csak az előterjesztésekre alapozva. A SzirtInvestes ülésre elolvastam a legelső szerződést is, a körforgalomra szereztem máshonnan is árajánlatot. Egyik esetben sem az derült ki, hogy az előterjesztők át akartak volna vágni. Persze azért az éberség marad! (És örömmel veszem a gyakorlott kollégák jótanácsait is.)
Egyébként egy-egy kérdésben Gödön huszonegynehány szimpatizánsunk véleményét szoktam kikérni, akik között elég sokféle szakma képviselteti magát - szóval azért nem vagyok teljesen magányos harcos.
süti beállítások módosítása